Canet de Mar és una població de la comarca del Maresme. Situat a uns 40 quilòmetres al nord-est de Barcelona i al sud de Girona, s’hi arriba per la carretera nacional II o bé per l’autopista C-32. Amb una població de més de 14.000 habitants, Canet ofereix tant al resident com al visitant, un municipi obert al mar i envoltat alhora de muntanyes, un bell contrast de matisos en blaus i verds, on gaudir d’unes platges netes i tranquil·les i d’un entorn natural ideal per a fer rutes per la muntanya a peu o en bicicleta, destacant el turó de Pedracastell, des d’on es pot veure abastament el litoral amb unes vistes impressionants de la comarca, i el Montnegre-Corredor, que forma part de la Serralada Litoral, que protegeix tota la comarca i fa que gaudeixi d’aquest clima tan privilegiat, del qual n’és un clar exemple la vall de Canet.
A banda de destacar l’excel·lent clima, l’extensa zona de platja, de més de dos quilòmetres i mig, i els boscos que envolten el municipi, Canet de Mar és la població on, en menys espai, hi ha més patrimoni modernista.
A Canet hi va viure i treballar l’arquitecte, professor, dibuixant, polític i humanista Lluís Domènech i Montaner. Aquí hi va gestar obres tan importants com el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu.
La vila és coneguda per la seva oferta gastronòmica de qualitat i variada, amb més de 30 restaurants especialitzats en cuina mediterrània i casolana. Els productes de l’hort, de la terra i del mar hi són molt presents. Destaca la maduixa, cultivada al territori i amb les jornades gastronòmiques al maig, així com els tradicions cargols amb ceba o cuinats de diferents maneres i que cada 11 de setembre tenen la seva festa, amb el concurs de cuita de cargols i degustació popular. Els vitralls dolços, creats pel Gremi de Pastissers en homenatge a Ll.Domènech i Montaner, és un producte típic del municipi.