Canet de Mar

Canet de Mar

By | | No Comments
Canet de Mar és una població de la comarca del Maresme. Situat a uns 40 quilòmetres al nord-est de Barcelona i al sud de Girona, s’hi arriba per la carretera nacional II o bé per l’autopista C-32. Amb una població de més de 14.000 habitants, Canet ofereix tant al resident com al visitant, un municipi obert al mar i envoltat alhora de muntanyes, un bell contrast de matisos en blaus i verds, on gaudir d’unes platges netes i tranquil·les i d’un entorn natural ideal per a fer rutes per la muntanya a peu o en bicicleta, destacant el turó de Pedracastell, des d’on es pot veure abastament el litoral amb unes vistes impressionants de la comarca, i el Montnegre-Corredor, que forma part de la Serralada Litoral, que protegeix tota la comarca i fa que gaudeixi d’aquest clima tan privilegiat, del qual n’és un clar exemple la vall de Canet.
A banda de destacar l’excel·lent clima, l’extensa zona de platja, de més de dos quilòmetres i mig, i els boscos que envolten el municipi, Canet de Mar és la població on, en menys espai, hi ha més patrimoni modernista.
A Canet hi va viure i treballar l’arquitecte, professor, dibuixant, polític i humanista Lluís Domènech i Montaner. Aquí hi va gestar obres tan importants com el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu.
La vila és coneguda per la seva oferta gastronòmica de qualitat i variada, amb més de 30 restaurants especialitzats en cuina mediterrània i casolana. Els productes de l’hort, de la terra i del mar hi són molt presents. Destaca la maduixa, cultivada al territori i amb les jornades gastronòmiques al maig, així com els tradicions cargols amb ceba o cuinats de diferents maneres i que cada 11 de setembre tenen la seva festa, amb el concurs de cuita de cargols i degustació popular. Els vitralls dolços, creats pel Gremi de Pastissers en homenatge a Ll.Domènech i Montaner, és un producte típic del municipi.

Vilanova i la Geltrú – platja d’Arradó

By | | No Comments

La capital de la comarca del Garraf. La playa d’Arradó es de tipología urbana con arena fina y poco desnivel. Es fácil acceder en transporte público, a pie, en bicicleta o vehículo particular. Dispone además de zonas ajardinadas y deportivas así como duchas públicas.

Vilanova i la Geltrú ofrece infraestructuras náuticas y de ocio: Marina, playas, Costanera, campo de golf, etc.

La oferta cultural es muy variada y completa, con museos de importancia nacional como Víctor Balaguer (arte catalán del romance), o tecnología como el ferrocarril. También cuenta con un programa de festivales de teatro, música y cine y música.

La oferta festiva tradicional y popular de Vilanova i la Geltrú es la más rica de Cataluña. No hay que perderse el carnaval, el Festival y las tres tumbas.

Asimismo, los agentes económicos y la tecnología vienen cada año a Vilanova para participar en eventos de interés nacional como la feria en noviembre.

En una ciudad con tanta tradición agrícola y pesquera, la gastronomía basada en productos frescos es también muy importante y reconocida.

Mataró – El Varador

By | | No Comments

Una de las playas más extensas del Maresme se encuentra en este municipio. La capital de la comarca cuenta con una extensión total de 2,2 kilómetros de arena. La playa del Varador es una de las playas más emblemáticas por su carácter familiar y deportivo.

Premià de Mar – Platja Llevant

By | | No Comments

La población y ayuntamiento de Premià de Mar se halla en la comarca del Maresme a tan sólo unos 25 km de Barcelona en la comunidad autónoma de Cataluña. Igual que otras poblaciones colindantes, como El Masnou, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt y Vilassar de Mar se sitúa junto al mar al borde de la costa.

 

El sector servicios está fuertemente arraigado. Y también la industrial, además de presentar algunas empresas dedicadas a la floricultura, bastante popular en esta zona del Maresme. En el centro de la población está el mercado de San Juan y tiendas, bares y comercios.

 

Entre los edificios de interés, es de resaltar que se encuentran algunas casas señoriales modernistas que le dan belleza a la población. También podemos visitar la Fábrica La Lio, que recuerda su pasado textil; la Antigua Fábrica del Gas de Premià de Mar; la Iglesia de San Cristóbal, la Masía Ribas y Can Maristany, actualmente sede de la Escuela Municipal de Música.

 

La playa es uno de sus atractivos y su puerto deportivo. Existe el Centro de Recuperación de Animales Marinos (CRAM) de Premià que tiene el objetivos de salvar animales marinos heridos, especialmente tortugas y otras especies del Mediterráneo. Lo encontramos en la población y vela también por la recuperación y mantenimiento de sus playas.

Castelldefels – La Pineda

By | | No Comments

El Garraf destaca por sus playas de arena fina y poca profundidad. Situada a 18 kilómetros de Barcelona, la playa de Castelldefels cuenta con una longitud de 4.000 metros y la calificación de Bandera Azul. Hay aparcamiento a lo largo de todo el paseo marítimo.

Caldes d’Estrac

By | | No Comments

El terme municipal de Caldes d’Estrac, conegut també com Caldetes, és un dels que té la superfície més reduïda del país, amb una extensió de 0,74 km quadrats. Tres importants vies de comunicació –la carretera Nacional II, l’autopista C-32 i el tren de Barcelona  a Girona per la costa- el travessen. El poble està protegit per la Serralada Litoral, que discorre paral·lela a la costa, i gaudeix d’un clima envejable, amb primaveres avançades i hiverns i estius suaus.

Situat a la comarca del Maresme, a 36 quilòmetres al nord-est de Barcelona i al sud de Girona, Caldes d’Estrac compta amb diversos atractius turístics que la converteixen en una zona visitada per persones d’arreu durant totes les èpoques de l’any.